Hulp bij opruimen: 7 voordelen van je huis opruimen met een professional organizer

 
 
Photo: Jonny Caspari via Unsplash

Photo: Jonny Caspari via Unsplash

 
 

Opruimen… Je hebt een huis en je hebt spullen, dus je huis opruimen hoort er nou eenmaal bij. Heb je er altijd zin in? Nope. Heb je er altijd tijd voor? Zeker niet. En er zijn veel leukere dingen die je in die tijd zou kunnen doen, toch? Er lijkt ook nooit een eind aan te komen…


Opruimen is hot

Opruimen is de laatste tijd steeds ‘hipper’ aan het worden. Mede dankzij de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo (heb je haar show op Netflix gezien?) maar ook door trends als minimalisme en ontspullen. Ook het beroep van professional organizer - in Nederland ook wel ‘opruimcoach’ genoemd - komt hierdoor steeds vaker in de media. Hoewel sommige mensen denken dat professional organizers vooral werken met óf ‘hoarders’ óf the rich and famous, kan een professional organizer iedereen helpen met opruimen, ongeacht hoe groot je huis is of hoeveel spullen je hebt.

En toch vraag je je misschien af: “waarom zou ik een professional organizer betalen om door mijn spullen te gaan?”

Hulp bij opruimen

We kunnen allemaal weleens wat hulp gebruiken. Zeker als het gaat om dingen die we niet kunnen, waar we niet goed in zijn of waar we geen tijd voor hebben. Of (laten we eerlijk zijn) dingen waar we geen zin in hebben. Je hebt vast een keer eerder gebruik gemaakt van een dienst om je leven makkelijker te maken. Denk maar aan een schoonmaker, glazenwasser, tuinman of klusjesman, voor dingen die in en om je huis moeten gebeuren. Of een personal trainer, om je te helpen met afvallen en fit worden. Misschien laat je je boodschappen bezorgen, laat je je nagels doen of heb je je laten aankleden door een personal stylist. Bovenaan mijn eigen verlanglijstje staat een chef-aan-huis, ik houd namelijk niet van koken.

Maar ik dwaal af… we hadden het over hulp bij het opruimen van je huis.

Twijfel je om een professional organizer in te huren? Dan is het misschien fijn om te weten wat de voordelen zijn van het werken met een professional organizer.

Dit zijn 7 voordelen van je huis opruimen met een professional organizer:

1. The Big Picture

Vaak zit je zelf emotioneel zo diep in je spullen, dat je geen overzicht meer hebt. Een professional organizer helpt jou om wat afstand te creëren tussen jou en je spullen, zodat je het geheel beter kunt bekijken. Dit maakt het makkelijker om te beslissen wat wel en niet bijdraagt aan je joy and happiness.

2. Een Frisse Blik

Een professional organizer is niet emotioneel betrokken bij jouw spullen en kan jou daarom een nieuwe point of view geven, zodat je inzicht krijgt in je routines en je struikelblokken.

3. Geduld en Rust

Je kunt overweldigd raken door je spullen. Alleen al het bedenken waar je moet beginnen, kan al teveel zijn. Sommige voorwerpen zijn ook nog eens emotionele triggers, wat het nog lastiger maakt om met je spullen te dealen. Een professional organizer weet waar en hoe je het beste kan beginnen. Zij zal niet oordelen over jou of jouw spullen maar jou juist steunen en begeleiden, terwijl jij beslist welke spullen je wilt houden.

4. Expertise

Je hebt waarschijnlijk al meerdere keren allerlei bakjes en mandjes en doosjes gekocht in een poging om je huis te organiseren. En toch lukt het niet om de boel opgeruimd en georganiseerd te houden. Door kennis en ervaring weet een professional organizer wat wel en niet werkt en kan zij jou opruim- en opbergoplossingen bieden die bij jou en jouw levensstijl passen.

5. Structuur

Een professional organizer helpt je niet alleen met het opruimen van je huis maar zij zorgt ook voor het opzetten van opbergsystemen, zodat er een structuur is waardoor je je huis makkelijk opgeruimd kunt houden.

6. Efficiency en Focus

Een professional organizer is een soort ‘accountability partner’: zij helpt jou om on track te blijven, waardoor je productiever bent en niet afgeleid wordt door allerlei andere zaken. Hierdoor ben je veel sneller klaar met het hele opruimproces (high five!).

7. Tot het bittere eind

In je eentje ben je eerder geneigd om af te haken. Zeker wanneer je moe wordt of geen motivatie hebt. Een professional organizer steunt en begeleidt jou hier doorheen en neemt je mee naar de finish!

Een investering in een professional organizer is uiteindelijk een investering in jezelf. Het gaat niet alleen om het aanpakken van de spullen in je huis. Het gaat om jou. En het leven dat jij wilt leven.

Heb jij wel eens een professional organizer ingehuurd? Wat was jouw ervaring? Laat me weten in de comments!

 
 

Sharing is caring!